Herplant bomen Markerwaardweg begonnen

MEDEMBLIK – De provincie is begonnen met het herplanten van 200 bomen en meer dan 1300 heesters en struiken langs de Markerwaardweg (N240). Begin april 2017 besloot de provincie om de Iepen die daar toen nog stonden weg te halen omdat deze verkeerd waren geleverd door de leverancier. Er moesten diep wortelende bomen komen en het werden breed wortelende bomen.

Sinds 2013 vielen er langs de Markerwaardweg meer bomen om dan gebruikelijk is. Onderzoeken wezen toen uit dat ongeveer 1.600 van de in totaal 2.500 iepen langs de Markerwaardweg onvoldoende stevig geworteld waren en niet goed in de bodem waren verankerd. Ze konden daardoor gemakkelijk omvallen en op de weg terecht komen. Het gaat hier vooral om de iepensoort ‘Ulmus Lobel’.

De herbeplanting gebeurt in 2 fasen, nog vóór de start van het broedseizoen:

  • Van 19 februari tot en met 20 maart vindt herbeplanting plaats van hectometerpaal 22.3 – 23.3
  • Van 2 maart tot en met 27 maart vindt herbeplanting plaats van hectometerpaal 23.4 – 24.9

Rijbanen blijven open

Het werk is op werkdagen overdag tussen 7.00 en 17.00 uur. De rijbanen blijven in beide richtingen open. Om het werk veilig uit te voeren is er een afzetting naast de bermwerkzaamheden waar het verkeer langs wordt geleid via verkeersbegeleiders.

De maximumsnelheid voor het verkeer wordt teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van maximaal 5 minuten. Vanzelfsprekend geldt dat alleen gewerkt wordt als de weersomstandigheden dat toelaten.

Reageren via facebook