De prijs van vrijheid

BENNINGBROEK – Op de Hyperion-avond van dinsdag 17 maart in het Witte Kerkje van Benningbroek staat de vraag centraal: ‘Wat was de prijs die betaald werd voor onze vrijheid?’ De documentaire ‘De erfenis van een verzetsheld’ over Johannes Post wordt vertoond. Ook vertellen twee personen uit de omgeving, onder wie Rika Beerepoot, over dit onderwerp.

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding. En allemaal kennen we de vaak spannende verhalen over verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Sommige van hen betaalden een hoge prijs voor onze vrijheid, namelijk hun leven. Maar niet alleen hun eigen leven maar ook dat van hun ouders of gezinnen werd beïnvloed door de keuze van vader, moeder, dochter of zoon.

Johannes Post

De VPRO-documentaire ‘De erfenis van een verzetsheld’ toont het on-geromantiseerde verhaal van verzetsheld Johannes Post door de ogen van zijn kinderen. Over de pijnlijke prijs voor de achterblijvers – een moeder met acht kinderen – is een leven lang gezwegen. Vijfenzeventig jaar na de dood van hun vader nemen de in leven zijnde kinderen van Johannes Post alsnog plaats aan de keukentafel om het echte verhaal – ieder op zijn of haar manier – door te geven aan hun nageslacht.

  • De prijs van vrijheid met de documentaire ‘De erfenis van een verzetsheld’
  • Dinsdag 17 maart, 20 tot 22 uur
  • Hyperion in het Witte Kerkje van Benningbroek, Kerkelaan 10
  • De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Na afloop is er hapje en drankje.

 

Reageren via facebook