5.3 C
Medemblik
3 december 2020 20:03
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Borden brigade van de “club van Stille Rapers”

OPMEER -Anne de Bruin – v.d. Graaf kent iedereen als de vrouw die gewapend met een raapstok en een vuilniszak de bermen in de gemeente Medemblik en de gemeente Opmeer schoon houdt van afval. Nu heeft ze borden gemaakt en deze opgehangen langs de zwerfvuilroute. De mensen die over de N239 rijden zullen het bordje wel hebben zien hangen aan de lantaarnpaal.

Tegen Medemblik Actueel vertelt Anne over deze borden: ,,Op 1 januari 2019 heb ik 6 eigengemaakte borden opgehangen langs mijn zwerfvuilroute in de gemeente Opmeer.. Dit  ter ondersteuning van de  visuele opvoeding, want het is elke keer weer schrikbarend wat er ligt. In de loop van dat jaar is helaas een aantal van die bordjes vernield. Het hout voor die bordjes had ik gekocht bij  timmerbedrijf Hans Groot uit Lambertschaag.

Op mijn vraag of hij sterker hout heeft, zegt Hans, dat ik beter Trespa kan gebruiken. En ook wat een geluk: hij heeft nog een strook Trespa liggen. Dat spul is echter keihard. Hoe krijg ik daar gaten in? Hans belooft dat hij daarvoor zal zorgen. Begin januari 2020 haal ik de bordjes op en bevestig de plastic flesjes en blikjes onderaan die bordjes. Met plakletters zet ik ‘GEEN” op het Trespa gedeelte.

Op 29 februari rijdt Hans voor met zijn mooie, rode werkbus. Gewapend met 2 lange ladders, gereedschap en een flinke dosis plezier, vertrekken we. Na ruim twee uur werken is de klus geklaard: De oude bordjes, die nog hingen, zijn gerepareerd en 5 nieuwe bordjes opgehangen. Langs mijn zwerfvuil route  en langs de N239 tussen Medemblik en  afrit 11 van de A7.

Deze N-weg schonen wij, “club van Stille Rapers” namelijk  elk jaar op in samenwerking met aannemer Krinkels,  die deze weg onderhoudt voor onze Provincie Noord-Holland.  Met veel voldoening drinken we na afloop een koppie met een koek erbij.”

Reageren via facebook