De Woonschakel neemt maatregelen tegen commerciële verhuur woningen

MEDEMBLIK – De Woonschakel heeft het termijn van 2 naar 5 jaar verhoogd om zo kopers van een huurwoning het verhuren te ontmoedigen. Bij de verkoop van een huurwoning kopen vaak commerciële partijen de te koop gekomen huurwoning om ze daarna voor veel geld te verhuren aan bv, expats of arbeidsmigranten.

Door nu in het koopcontract vast te laten leggen dat de koper van de woning de eerste 5 jaar de woning niet mag verhuren is het voor commerciële bedrijven als uitzendbureaus niet meer rendabel om deze op te kopen en daarna te verhuren.

Directeur Albert Gieling zegt in een gesprek met verslaggeefster Roos Bähr dat er geen sprake kan zijn van verrijking door onderverhuur en om de leefbaarheid van de wijken te bevorderen. De afgelopen periode zijn een paar gevallen bekend van onderverhuur door commerciële bedrijven.

Melden

Volgens Gieling is de Woonschakel het niet toegestaan om de woningen te betreden maar als er vanuit de omgeving klachten komen dan gaan wij in gesprek met de koper en komen we er dan niet uit dan volgt er een rechtszaak.

Flexwoningen

De Woonschakel wil mensen een kwalitatief en goede woning  geven, maar zodra er op een locatie flexwoningen gerealiseerd worden de buurt hier vaak tegen in bezwaar komt. Ook de tijd dat een flexwoning staat is voor de Woonschakel een punt om goed over na te denken, nu staat een flexwoning 5 tot 10 jaar, terwijl 10 tot 15 jaar beter zal zijn vanwege de exploitatiekosten die ermee gemoeid zijn.

Volgens Gieling is er een duidelijke behoefte aan flexwoningen, maar is vaak de locatie een probleem en ook de

Reageren via facebook