Medemblik Actueel.

Onverzorgde Ooster Begraafplaats Andijk, een doorn in het oog van de Andijkers

ANDIJK – Tot verdriet van inwoners, bezoekers en nabestaanden ziet de Ooster Begraafplaats in Andijk er al jarenlang onverzorgd uit. Reden voor de CDA fractie van de gemeente Medemblik om aan de bel te trekken.

Els van den Bosch (CDA): “CDA is geen partij van u vraagt, wij draaien. Maar dit is een veelgehoorde klacht die we al jarenlang horen“.  Binnen de gemeente is afgesproken dat er voor begraafplaatsen onderhoudsniveau A gehanteerd wordt, een hoge kwaliteit. Het hoofdpad in het midden van de begraafplaats is een aantal jaren geleden met succes gerenoveerd maar ook hier wordt de kwaliteit zienderogen al weer minder.

Els van den Bosch zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Het CDA wil weten of dit hoofdpad opnieuw wordt opgeknapt maar bovenal of het College voornemens is er zorg voor te dragen dat de gehele Oosterbegraafplaats er weer representatief uit gaat zien. Bovendien vertoont de toegang en ook het parkeergedeelte veel kuilen en scheuren waardoor het voor personen met een rollator, rolstoel of kinderwagen ingewikkeld is om de begraafplaats te betreden.

Reageren via facebook