Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Lezing Theo Spil in Sint Pieter Medemblik

MEDEMBLIK – Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick nodigt belangstellenden uit voor een bijeenkomst op vrijdag 28 februari. Deze wordt om 20.00 uur gehouden in het Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. Plaatsgenoot Theo Spil geeft een lezing: de verdwenen bakkers in Medemblik

Theo is met het Bakkerijmuseum niet weg te denken in de Nieuwstraat, met het hoogste bezoekersaantal in Medemblik van onder meer toeristen, vriendengroepen, schoolklassen en partijtjes. De Medemblikker geeft een lezing, inclusief powerpoint presentatie met een uitgebreid beeld van verdwenen bakkers in Medemblik en gaat zelfs terug tot het jaar 1600.

Verschillende ‘bakkersnamen’ komen aan bod, zoals uiteraard bakker Raat, maar ook Dunselman, Bouwman, Laarman en vele anderen. Hij geeft een inzicht in het ontstaan van het bakkersvak en de opkomst en vermindering van het aantal bakkers, door eetgewoonte, grondstoffen, mode en natuurlijk geld. In latere jaren komt daarbij nog, de automatisering en de hele ontwikkeling naar het heden.

Eenieder zal uit het verleden dingen herkennen.

Entree voor niet leden 5 euro. Meer informatie, zie www.okv-medenblick.nl.

Via mediapartner: Rodi Media

Reageren via facebook