Irene Schouten aan de bak op de 5000 meter Salt Lake City

ANDIJK/SALT LAKE CITY – Na de prima prestatie op de 3000 meter afgelopen donderdag mag Irene Schouten zich vanavond weer gaan opmaken voor de volgende afstand, de 5000 meter, waar zij samen met Nederlands kampioene Esmee Visser de Nederlandse eer hoog moet proberen te houden.

Tot nu toe is het wat de Nederlanders betreft nog een niet al te best toernooi, waar gehoopt werd op een ‘bucket’ vol met medailles blijken vooral de overige deelnemers de Nederlanders te verslaan. 1x goud bij de dames op de team sprint, 1x goud bij de mannen op de team sprint, 1x zilver bij de dames op de 3000 meter, 1x zilver bij de heren op de 5000 meter en 1x zilver voor de dames op de achtervolging,

Daar kunnen dan vandaag nog wel de nodige bijkomen, de twee Nederlandse dames zijn zeker niet uitgeschakeld voor de ereplaatsen. Irene Schouten start in tweede race tegen de Japanse Nene Sekai waar zij een geduchte tegenstander aan zal hebben, en waar zij zich goed aan kan optrekken.Irene heeft een persoonlijk record van 6:54.87, de Japanse geeft daar 14 seconden op toe, maar op het supersnelle ijs presteren de Japanse vrouwen altijd goed.

De spannendste race lijkt de 4e race te worden als Martina Sáblíková tegen Esmee Visser moet schaatsen. Sáblíková heeft een persoonlijk record, wat ook het wereldrecord is, van 6:42.01, Esmee Visser heeft een persoonlijk record, en houdster van het Nederlands record, van 6:45.73. Alleen lijkt de vorm een probleem te zijn bij Visser, waar zij normaal in de laatste rondes nog gas kon bijgeven lijkt het dit seizoen vooral de snelheid proberen vast te houden.

De race is live te volgen via NPO 3 en start om 20:30 uur.

Reageren via facebook