Simon en Tiny Zandstra net terug van wittebroodsweken in Thailand

MEDEMBLIK – Pas getrouwd en de wittebroodsweken net achter de rug. Simon (52) en Tiny (57) Zandstra kwamen eind vorige week terug van hun huwelijksreis naar Ko Samui in Thailand. Ze hebben genoten van het mooie land en de vriendelijke inwoners. “Of het fijn is of we weer thuis zijn? Ja. Eh, nee eigenlijk niet” zegt Simon. “Het was veel te mooi en nu begint helaas het gewone leven weer.”

Geen moderne middelen om iemand te ontmoeten is eraan te pas gekomen; geen datingsite of iets dergelijks. Maar gewoon op de ouderwetse manier iemand ontmoeten als je bijvoorbeeld meedoet aan een kaartmiddag. “Ik kon Simon al wel langer, maar tot de vonk was het nog niet gekomen”, lacht Tiny. “Tot in december 2017, toen Simon en ik elkaar weer ontmoetten tijdens de kaartmiddag in de kantine van de skeelerbaan. Een hele gezellige middag gehad. En de vonk sloeg toen goed over. Het duurde niet lang of ik pakte mijn spullen en ging bij hem inwonen. Het klikte gewoon, het voelde goed en we vullen elkaar prima aan.”

Samenwonen

Begin 2018 ging het stel samenwonen. Simon had zijn eigen huisje in Medemblik. Tiny verliet haar woning in Opperdoes. Als stellen bij elkaar gaan wonen dan brengt dat verandering met zich mee. “Ik ben gaan klussen in huis”, zegt Simon. De slaapkamer en woonkamer opgeknapt. Recent is het dak vernieuwd, dakkapel opnieuw opgemetseld en nieuwe kozijnen erin. Flink wat verbouwd. Dit is nu ons thuis en we zijn er blij en tevreden mee.”

Huwelijk

De vraag die onvermijdelijk was, bleef niet lang uit. “Ik ben niet zo van dat hokken”, zegt Simon. “Dus hij vroeg me in februari tijdens de carnaval in Zwaag ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ja!”, glundert Tiny. “Ik voel mij gewoon happy bij Simon! Daarom wilde ik alles goed aanpakken. Een mooie witte jurk, Simon natuurlijk in pak, de locatie was ook niet moeilijk, in kasteel Radboud leek me zo mooi! En dat was het ook. We stapten 20 januari jl. in het huwelijksbootje en we hadden een geweldige dag!,”

Familie

Het stel wilde niet een grote bruiloft, maar koos voor een intieme setting. “We nodigden alleen familie uit en we hadden die dag gelegenheid om met iedereen even gezellig aan te zitten. Alles verliep zoals we gepland hadden. En ik voelde mij die dag prachtig.”, Tiny straalt nog bij het terugdenken aan haar trouwdag.

Huwelijksreis

Omdat Tiny en Simon al eerder naar Thailand waren geweest en daar een prachtige tijd hadden, was de bestemming van de huwelijksreis al snel gemaakt. “Dit keer gingen we naar Ko Sumai, het grootste eiland na Phuket. Op de heenreis alleen maar geslapen, dus die dertien uur vliegen was zo voorbij”, grinnikt Simon. “Maar dat we daar aankwamen was het weer heerlijk. We gingen naar onze appartement, die overigens geweldig was. Het lag aan een zwembad en het prachtige strand was ook dichtbij. We hadden een vakantie gepland met meerdere activiteiten en zelf gingen we ook met de scooter op stap. Bijna alles gezien van het eiland.”

Actieve vakantie

“Dat we zulke intensieve tripjes zouden maken, had ik niet echt voor ogen, maar het was wel geweldig”, zegt Tiny. “Op de scooter watervallen bekijken. En dan moest je zo’n steile trap op met smalle treden. Omhoog ging wel, dan genoot ik van het uitzicht en dan moesten we weer naar beneden. Diezelfde steile trap weer af. Nou, ik ging gewoon achteruit. Dat leek mij het veiligst. Met de speedboot, die overigens met 1.000 pk over het water danste, mooie plekjes bezoeken. Tjee, dat was wel heftig! De boot kwam los van het water, dat voelde ik in mijn buik, daarna met een klap weer op het water. Dat was ontzettend spannend.”

Weer thuis

Na een geweldige huwelijksreis weer over tot de orde van de dag. “Ik moest afgelopen maandag weer gewoon werken. En Tiny ook”, zegt Simon. “O ja, Valentijnsdag, wordt morgen gevierd. Vorig jaar een mooie boeket voor Tiny gekocht. Nu nog niet over nagedacht, maar je weet maar nooit…”

Via mediapartner Rodi Media

Reageren via facebook