Kortstondig noodweer zorgde maandagavond voor veel schade

MEDEMBLIK – Felle onweersflitsen, diepe dreunen, veel hagel en zelfs natte sneeuw, en dat allemaal in een tijdsbestek van enkele minuten. Maar voldoende om op de A7 voor veel ellende te zorgen. De weg was van het ene op het andere moment spiegelglad en auto’s gingen als stuiterballen over de weg.

Op een gegeven moment besloot de politie samen met Rijkswaterstaat om de A7 tussen Medemblik en Middenmeer maar af te sluiten omdat er zeker 5cm hagel op de weg lag en het te gevaarlijk werd voor het verkeer en voor de hulpverleners die de brokstukken moesten weghalen.

Ondertussen gebeurde er op diverse andere plaatsen ook de nodige verkeersongevallen waarbij ook gewonden vielen, zoals op de A7 bij Berkhout waar ook een kortstondige onweers/hagelbui voor een spiegelgladde weg zorgde.

Voor vandaag ziet het er niet veel anders uit, ook nu is de kans op hagelbuien in combinatie met onweer mogelijk. Let dus op, de politie adviseert dan ook om tijdens een hagelbui niet te remmen, maar de koppeling in te trappen en het gas los te laten, zo houdt u de controle over uw auto en verminderd u op een veilige manier de snelheid.

Reageren via facebook