10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 18:03
Medemblik Actueel.

Leerkrachten gaan weer staken, ouders niet blij

MEDEMBLIK – Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari leggen de leerkrachten voor de zoveelste keer het werk neer en gaan weer de barricaden op. Bij zowel het basis- en speciaal onderwijs staken de leerkrachten voor meer geld. Ondanks toezeggingen van het kabinet voor een flinke financiële injectie zijn de leerkrachten nog niet tevreden en eisen meer geld.

Volgens de leerkrachten is er in het onderwijs sprake van een ‘onderwijscrisis’ en moeten er vele honderden miljoenen meer in het basis,speciaal – en voortgezet onderwijs worden gepompt. Hierbij wijzen de bonden op het aantal van ruim 50.000 leerlingen in het onderwijs die geen leerkracht voor de klas hebben staan.

In totaal doen ruim 3000 scholen mee aan deze staking, bij de vorige staking in november 2019 deden ruim 4000 scholen mee.

Ouders niet blij

Veel ouders blijken wel achter de nieuwe staking te staan, maar balen er van dat zij opnieuw oppas moeten regelen of weer 2 snipperdagen opnemen. De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt dat zij de problemen waar de ouders mee te maken krijgen wel kunnen begrijpen maar dat staken de enige manier is om meer geld naar het onderwijs te krijgen en zo het leerkrachten tekort op te lossen.

“We snappen ook dat ouders balen dat ze iets moeten regelen voor hun kind. Maar we zien ook ouders die nog méér balen dat hun kind naar huis wordt gestuurd omdat er geen leraar is. Daar doen we dit voor.” zegt Eugenie Stolk van het AOb

“Wij zien ook dat er geïnvesteerd wordt in onderwijs, maar tegelijk zien we dat het onvoldoende is. Het klinkt alsof we steeds meer willen, maar we willen gewoon goed onderwijs.”

Reageren via facebook