Weerbericht Medemblik: veel bewolking maar wel droog

MEDEMBLIK – Aan de noordwestflank van een omvangrijk hoog met het zwaartepunt boven de Balkan is de stroming zwak zuidwestelijk tot westelijk. De rugas die eerst nog boven het uiterste zuiden ligt beweegt vannacht en vanochtend langzaam van noordwaarts en krijgt een NW-ZO oriëntatie.

Een warmtefront boven de Noordzee, behorende bij een laag zuidwest van IJsland verplaatst zich oostwaarts. Boven ons land blijft in de grenslaag ook vandaag met een zwakke zuidelijke stroming vochtige lucht uit het noorden en noordwesten van Frankrijk aangevoerd worden.

In de loop van de middag wordt de aangevoerde lucht nog iets vochtiger, dit zijn nog de overblijfselen van een oude occlusie die momenteel nog boven Bretagne liggen.

Veel bewolking

Voor vandaag houdt dat bij ons in dat wij te maken hebben met veel bewolking maar daaruit zal vrijwel geen neerslag gaan allen. De middagtemperatuur schommelt rond de 5 graden, voor eind januari een vrij normale temperatuur, in de nacht naar zondag daalt het kwik naar net boven het vriespunt. De wind is overwegend zwak tot matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

Zondag is een kopie van vandaag alleen is de middagtemperatuur met 7 graden weer een stukje hoger dan vandaag en is er zelfs ruimte voor de zon om te schijnen. Ook neemt zondagavond de kans op neerslag toe, wat gelijk een voorbode is van een week van onstabiel weer met dagelijks buien of langdurige regen. De wind trekt zondag aan naar vrij krachtig en in de nacht naar maandag naar krachtig tot hard.

 

Reageren via facebook