18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 13:52
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock

Wist je dat Botox ook helpt tegen overmatig zweten?

Maak in 20 minuten een einde aan overmatig zweten met een eenvoudige Botox behandeling. Transpireren doen we allemaal, zo houdt het lichaam zichzelf op temperatuur. Er zijn ook mensen waarbij de zweetklieren af en toe wel op hol lijken te slaan. Dan spreken we van overmatig zweten. Hyperhidrosis is de officiële naam van deze kwaal. Het is een onschuldige aandoening, die echter voor degenen die hier last van hebben verstrekkende gevolgen kan hebben. 

Van verminderd zelfvertrouwen tot sociaal isolement

Klotsende oksels, vreselijke zweethanden of -voeten en een vervelende zweetlucht zijn niet goed voor je zelfvertrouwen. In extreme gevallen kunnen ze zelfs leiden tot een sociaal isolement. Het is ook bijzonder vervelend om je in het openbaar te begeven in de wetenschap dat je op een negatieve manier de aandacht zult trekken. De gedachte alleen al, is voor velen een reden om dan maar niet de deur uit te gaan.

Oorzaak van gemiste kansen

Overmatig zweten kan ook je carrière behoorlijk in de weg zitten. Presentaties geven, vergaderingen leiden, afspraken met klanten, handen schudden, voor velen is dat dagelijkse kost. Heb je last van overmatig zweten, dan kan dat natuurlijk voor gênante situaties zorgen, die je dus liever vermijdt.

Botox tegen zweten

Dat Botox wordt gebruikt tegen mimische rimpels is iedereen inmiddels wel bekend. Maar dat een Botox behandeling ook een uitstekende remedie is tegen overmatig zweten, weet lang niet iedereen. Met een Botox behandeling tegen zweten ben je voor een periode van 6 tot 8 maanden verlost van overmatig zweten. Als de Botox is uitgewerkt, kan de behandeling zonder probleem weer worden herhaald.

Hoe werkt Botox tegen overmatig zweten?

Op de plaatsen waar je last hebt van overmatige transpiratie, bijvoorbeeld onder je oksels, wordt een kleine hoeveelheid Botox ingespoten. De Botox zorgt ervoor dat de zenuwen op die plek geen signaaltjes meer door kunnen geven aan de zweetklieren. Daardoor zal je op die plaats niet meer transpireren.

Werkt Botox direct?

Het effect van een Botox behandeling tegen overmatig zweten is na een paar dagen al te merken. Na ongeveer twee weken merk je al heel duidelijk verschil en na drie tot vier weken is het resultaat optimaal en transpireer je niet meer op de behandelde plaatsen.

De behandeling

Met een hele fijne naald wordt de Botox ingespoten in het te behandelen gebied. De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk, maar als je wilt, smeren we het te behandelen gebied eerst in met een verdovende crème.

De behandeling neemt niet meer dan 20 – 30 minuten in beslag. Na de behandeling hoeven geen verdere maatregelen worden getroffen en kan je gewoon weer naar huis. Je kunt deze behandeling dus gewoon in je lunchpauze inplannen of als je een dagje lekker naar Amsterdam gaat.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar en last heeft van overmatig transpireren kan bij botox kliniek Easy Cosmetics een afspraak maken voor een behandeling. Deze wordt altijd voorafgegaan door een gratis consult, waarin je uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling en de te verwachten resultaten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?