5.1 C
Medemblik
25 november 2020 07:02
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock

Weerbericht Medemblik: buien en een harde wind

MEDEMBLIK – De wind die donderdagavond ineens sterk kwam opzetten, je hoorde hem goed door de bomen waaien, neemt vandaag nog verder in kracht toe naar krachtig, 7Bft, boven open land en water op andere plaatsen 5 á 6Bft.

De aanvoer is zuidwest en behalve buien wordt er ook warme lucht meegevoerd en dat is te merken aan de middagtemperatuur die lokaal de 10 á 11 graden gaat halen. Er kunnen een paar buien vallen, lokaal over 24 uur gemeten tot 11 á 12 mm aan neerslag. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 8 graden vanwege de aanwezige bewolking.

Het weekend verloopt anders dan vandaag met bewolking maar ook is er ruimte voor de zon, overdag 9 graden op zaterdag en 10 graden op zondag, zaterdagavond/nacht kunnen er een paar buien vallen. De wind is matig op zaterdag, in de nacht naar zondag trekt de wind aan naar vrij krachtig en op zondag blijft deze vrij krachtig maar kunnen er wel windvlagen tot 65km/u voorkomen. De nacht temperaturen liggen zo rond de 6 graden.

Na zondag blijft het wisselvallig, zon, wolken en buien wisselen elkaar af, zeker op maandag, overdag temperaturen rond de 7 graden en in de nachten rond de 5 graden.  De winter is dus nog ver weg en lijkt ook dit jaar niet richting onze regio te komen.

[signoff]

Reageren via facebook