21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 18:27
Medemblik Actueel.

Het omkaderd gebied moet straks ruimte bieden aan 160 nieuwbouwwoningen
Het omkaderd gebied moet straks ruimte bieden aan 200 nieuwbouwwoningen

Inloopbijeenkomst over nieuwe woonwijk in Medemblik

MEDEMBLIK – Over een aantal jaren verrijst er een nieuwe woonwijk ten zuiden van de Schepenwijk en ten noorden van de N240 in Medemblik.

Binnenkort start Medemblik met de ontwikkeling van deze woningbouwlocatie. Dat doet de gemeente samen met de ontwikkelaars Zeeman en BPD. Medemblik nodigt aanwonenden, mogelijk geïnteresseerde kopers en andere belangstellenden uit voor een inloopbijeenkomst op 29 oktober vanaf 19.00 uur in het Wapen van Medemblik. Er is informatie over de grootte van het gebied, wat voor soort woningen er mogelijk komen en u kunt aangeven of u mee wilt denken.

De bijeenkomst is een inloopbijeenkomst. U kunt dus zelf kiezen wanneer u tussen 19.00 en 21.00 uur langs komt. Met vragen kunt u bellen of mailen

Archeologisch onderzoek ten zuiden van de Schepenwijk

Op 21 oktober start een archeologisch onderzoek op de gronden ten zuiden van de Schepenwijk in Medemblik. De gronden worden ontwikkeld tot een nieuwe woonwijk. Uit onderzoek blijkt dat de grond mogelijk archeologisch waardevol is. Daarom worden er proefsleuven gegraven en onderzocht. Het onderzoek duurt ongeveer twee weken.

Bij een proefsleuf wordt van kleine delen van het gebied een deel van de bovengrond met een graafmachine verwijderd. Zo kunnen archeologen kijken of er resten van aardewerk, vuurstenen, boerderijen, sloten, menselijke begravingen, waterputten of andere archeologische waarden zijn. Het doel van zo’n onderzoek is het bepalen van de datering, aard en omvang van archeologische sporen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?