18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 11:13
Medemblik Actueel.

Laatste kans om bedrijf aan te melden voor Medemblikse Duurzaamheidsaward

MEDEMBLIK – Tot en met aanstaande donderdag 10 oktober kunnen ondernemers uit Medemblik zich nog opgeven voor de Award Duurzaam Ondernemen 2019. De ervaring leert dat winnaars uit eerdere edities vaak door anderen zijn opgegeven. De organisatie van de wedstrijd benadrukt dat deelnemers ook door anderen kunnen en vooral mogen worden opgegeven. Deze week een kort interview met jurylid Bashar al Badri, Verenigingsmanager van de Westfriese Bedrijvengroep.

Bashar, je bent dit jaar een van de drie juryleden bij de Duurzaam Ondernemen Award. Vanuit welke achtergrond ben je in deze rol gestapt?

jurylid Bashar al Badri, Verenigingsmanager van de Westfriese Bedrijvengroep.

Bashar: Als Westfriese bedrijvengroep geloven wij in een duurzame economie. Dat betekent dat we met elkaar aan de slag moeten met duurzaamheidsmaatregelen in het bedrijfsleven. De werkgroep Westfriese Bedrijven Groen (WBGroen) zet zich al in om Westfriese bedrijventerreinen duurza(a)m(er) in te richten, en deze verkiezing sluit daar prima bij aan.

Waar ga je als jurylid specifiek op letten?

Bashar: Ik ga vooral letten op hoe inspirerend een bedrijf is voor andere ondernemers. Zaken als haalbaarheid en herkenbaarheid van maatregelen en innovaties. Uiteindelijk moet de winnaar andere ondernemers bewegen om ook te verduurzamen.

Welke link heb je zelf met het verduurzamen van bedrijventerreinen?

Bashar: Ik heb Milieukunde gestudeerd en momenteel ben ik projectleider van WBGroen waar we bedrijventerreinen helpen verduurzamen met een campagne en ondersteuning.

Aanmeldprocedure

Ondernemers die zich inzetten voor het verduurzamen van hun bedrijventerrein kunnen zich tot en met 8 oktober 2019 aanmelden op duurzaammedemblik@medemblik.nl. Een (mede)ondernemer nomineren mag ook. De vakjury zal op 15 november –de dag van de ondernemer- de winnaar bekend maken. Naast de eretitel van Duurzame Ondernemer van het jaar kan de winnaar ook rekenen op flink wat publiciteit.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?