16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 23:43
Medemblik Actueel.

De levensgevaarlijke weg die door de wortels van de bomen naast de weg vrijwel niet meer te berijden is. (Foto: GoogleMaps)

Vrachtwagens die spookrijden op Medemblikkerweg vanwege de diepe kuipen

MEDEMBLIK/WIERINGERWERF – Veel weggebruikers schrikken enorm als ze op de Medemblikkerweg rijden en ineens een 40-tonner op zich af zien komen. Zeker 8 op de 10 vrachtwagenchauffeurs die gebruikmaken van de Medemblikkerweg komende vanuit Wieringerwerf rijden het eerste stuk tussen het sluisje en Flevoweg aan de verkeerde kant van de weg vanwege de zeer slecht staat van het asfalt.

Om de vrachtwagen en de lading niet te vernielen moeten ze wel tegen het verkeer inrijden om zo heelhuids op de bestemming aan te komen, komt er een tegenligger aan dan gaan ze pas op het allerlaatste moment weer naar hun eigen baan om dan met een slakkengang verder te rijden tot ze weer naar de andere helft van de weg kunnen.

Veel vrachtwagenchauffeurs zeggen de Medemblikkerweg (N240) te vrezen en zijn doodsbang om van de weg te raken en in de bomen terecht te komen.

Ongevallenweg

Op de Medemblikkerweg gebeuren regelmatig ongevallen, al kunnen niet alle ongevallen worden gekoppeld aan de zeer slechte staat van het asfalt, de weg blijft een levensgevaarlijke weg en is het wachten dat een vrachtwagenchauffeur met combinatie en al in de bomen beland.

De Provincie, eigenaar van de weg, heeft eerder dit jaar al laten weten dat in 2020 de weg waarschijnlijk gaat worden aangepakt maar dit is nog steeds niet zeker. Als veiligheidsmaatregel hebben ze een tijd geleden dan wel borden geplaatst om de snelheid naar beneden te krijgen maar ook als je maar 50km/u rijdt is het een crime om over deze weg te rijden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook