Weerbericht Medemblik: meer ruimte voor de zon maar ook buienkans

MEDEMBLIK – Na de zeker gisteravond stevige hoosbuien gaan we vanochtend nog een enkele bui krijgen maar gaandeweg klaart het op en krijgen wij vanmiddag de zon regelmatig te zien. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 17 bij een zwakke tot matige wind die uit het noorden waait en tegen de avond wat meer naar het westen/noordwesten gaat draaien. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 10 graden.

Maandag is het zonnig maar ook dan schuiven er regelmatig wolken langs de zon, de kans op neerslag is gelukkig klein en met 18 graden in de middag ziet het er toch allemaal weer wat vriendelijker uit dan zaterdag.

Dinsdag is ook nog een vrij knappe dag met veel zon maar ook perioden van wolken, overdag 19 graden, een zwakke tot matige wind waaiend uit het westen. Woensdag begint ook met redelijk wat zon maar in de loop van de dag vormen er zich weer buien..

Na woensdag lijkt het weerbeeld wat positiever te gaan worden, de temperatuur gaat wat omhoog richting de 20 graden en de zon zal ook meer te zien zijn. Maar of het voor langere duur is.. Afwachten.

[signoff]