Weerbericht Medemblik: wisselvallig met kans op een (onweers)bui

MEDEMBLIK – Ons weer wordt de aankomende dagen bepaald door aanvoer van polaire lucht wat gaat zorgen voor sterk wisselvallig weer met elke dag wel kans op 1 of meerdere buien met of zonder onweer.

Vandaag kunnen er al enkele (onweers)buien gaan vallen maar deze trekken noordoostwaarts waarna de zon ook de kans krijgt om zich te laten zien, maar de bewolking blijft wel een overheersende factor vandaag. De middagtemperatuur blijft vanmiddag steken op een graad of 19 maar tijdens een bui kan deze enkele graden zakken. De wind is overwegend matig, tijdens een bui even vrij krachtig en waait uit het westen/zuidwesten. Vanavond neemt de kans op een bui weer verder toe en daalt het kwik in de nacht naar dinsdag naar 13 graden.

Dinsdag buien, een middagtemperatuur van rond de 18 graden en een overwegend matige wind uit het westen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar een frisse 12 graden omdat het dan deels gaat opklaren.

Woensdag start nog met zonneschijn maar de bewolking zal weer dicht gaan trekken waarna er buien gaan ontstaan, de wind blijft matig van kracht en uit het zuidwesten waaien. Met 20 graden is het frisjes voor de tijd van het jaar, normaal ligt de temperatuur rond de 23 graden halverwege augustus.

[signoff]

Reageren via facebook