Pride Walk Hoorn op 12 augustus

HOORN – Op Roze Maandag 12 augustus vindt de derde Hoornse Pride Walk plaats. De gemeente, LHBTI Westfriesland organiseren dit samen met vele partners uit de regio.

Met de Pride Walk vieren we de seksuele en genderdiversiteit; je mag zijn en liefhebben wie je wilt. Iedereen is welkom om mee te wandelen. Wethouder Simon Broersma loopt mee namens de gemeente Hoorn. Thema dit jaar is: Jij bent mij lief!

  • Datum: 12 augustus
  • Verzamelplek: Noorderplantsoen
  • Starttijd Pride Walk: 19.00 uur
  • Eindtijd: ongeveer 20.30 uur

Ontstaan Pride Walk

In augustus 2017 werd in Hoorn voor het eerst de Pride Walk gehouden. Tientallen mensen in de stoet droegen de officiële Regenboogvlag, afkomstig van de Amsterdam Pride. Dat jaar is ook het Regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat geopend. Het regenboogzebrapad ligt tussen het Westfries Gasthuis en het Transferium.

Zichtbaarheid zorgt voor acceptatie

De positie van LHBTI’ers is in Nederland wettelijk beschermd. Maar dit betekent niet dat de maatschappelijke acceptatie van seksuele en genderdiversiteit vanzelfsprekend is. Wanneer mensen er zichtbaar een LHBTI-levensstijl op nahouden, lokt dit vaak discussies uit en kan het zelfs leiden tot agressie. Wij denken dat onder andere onbekendheid zorgt voor deze weerstand. En dat zichtbaarheid een manier is om de bespreekbaarheid en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

Roze Week 3-13 oktober

In oktober viert Westfriesland de Roze Week. Dan worden er activiteiten georganiseerd door de LHBTI-gemeenschap voor iedereen. Meer informatie vindt u op de website www.LHBTIwestfriesland.nl.

[signoff]

Reageren via facebook