Medemblik en Hoorn rijden elkaar in de wielen met het Oldtimersfestival

MEDEMBLIK – De organisaties van het Oldtimerfestivals in Medemblik en Hoorn hebben dezelfde zondag uitgekozen om het Oldtimersfestival te organiseren. Voor dit jaar zien de organisaties geen oplossing meer maar gaan later dit jaar om tafel om te kijken hoe ze dit kunnen voorkomen of mogelijk zelfs een nog groter opgezet festival samen te organiseren.

Gerda Kaarsemaker zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ,,De evenementen van de STEM worden in oktober gepland in die periode was het bij ons niet bekent dat Hoorn ook een Oldtimerdag op deze datum organiseert. In de 25 jaar dat we de Oldtimerdag in Medemblik organiseren is dit nog niet eerder voorgekomen. We hebben sowieso een druk programma de komen de tijd in Medemblik. De kermis volgend weekend, vervolgens de Zomermarkt en de Waterweken. Dus schuiven naar een andere datum is ook lastig. Voor het kiezen van de datum in 2020 houden we contact met de organisatie in Hoorn. Misschien kunnen we elkaar ook wel versterken.

Ook Edith Hartog, die de Oldtimerdag in Hoorn organiseert zegt het jammer te vinden dat het dit jaar op één dag valt.

In een reactie tegen Medemblik Actueel zegt Edith Hartog: ,, Het is best jammer dat beide oldtimerfestivals tegelijk plaatsvinden. Dat constateerde ik al ergens in februari, toen heb ik de Stem aangeschreven met de vraag of zij wellicht naar een andere dag konden of dat we het op z’n beloop moesten laten. Ik kon niet verkassen omdat ik vast zit aan deze Superkoopzondag, dat is in Hoorn altijd de laatste zondag van de maand en de andere Superkoopzondagen worden door derden ingevuld. Ik kreeg jammer genoeg geen respons op mijn vraag dus heb ik het op zijn beloop gelaten. Overigens werf ik deelnemers in heel Noord Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht, ze komen werkelijk overal vandaan!

Maar het gebeurt vaker hoor, er is al eens een oldtimerdag geweest tijdens American Sunday in Wognum, die hadden vanwege slecht weer de datum verplaatst, en we hebben ook al een paar keer op een dag gezeten dat het Rock & Rollstreet in Akersloot was.

Ik was gisteren aan het bellen met een verslaggever van het NHD en pratende vort kwamen we op het idee om er een meerdaags evenement van te maken, dat doen ze in Den Helder ook met het Historisch Weekend. Dan zou je bijvoorbeeld op vrijdag in Enkhuizen kunnen beginnen, het is daar koopavond op de vrijdag, op zaterdag in Medemblik en op zondag in Hoorn. Prachtig! Vooral met het oog op de zo gewenste promotie van de regio die je de historische driehoek zou kunnen noemen. En de verbindende factor in deze historische driehoek zijn de historische voertuigen. Stoomtram, schepen, auto’s, vrachtwagens, brommertjes en motoren, historische rijwielverenigingen, rijtuigen met paarden ervoor, tractoren en landbouwwerktuigen. Met leuke toertjes tussen de steden en door de dorpjes…. Ik zie hier wel wat in! En je maakt gebruik van elkaars sterktes om iets moois neer te zetten in plaats van dat je elkaar ongewenst beconcurreert.

Een hele uitdaging om zo een regionaal evenement te organiseren en je moet zowat landelijk deelnemers gaan werven maar het moet kunnen met de juiste mensen die nu al heel veel organiseren in hun eigen stad of dorp.”

Als beide organisaties de neuzen dezelfde kant op kunnen laten wijzen is de kans groot dat Westfriesland in 2020 1 groot Oldtimerfestival gaat krijgen met vele honderden deelnemers/auto’s/motoren.

[signoff]

Reageren via facebook