zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Medemblik: zonnige perioden, lokaal kans op spatje regen

MEDEMBLIK – De te lage temperaturen voor deze tijd van het jaar laten wij vanaf vandaag achter ons en kunnen ons gaan opmaken voor temperaturen die normaal zijn voor de maand juli.

De wind gaat in de loop van de dag de noord/noordwesthoek verlaten en gaat zich in het zuiden nestelen. Dit zorgt voor aanvoer van flink warmere lucht dan de afgelopen dagen. Vandaag gaan we dit al merken, de middagtemperatuur loopt op naar een graad of 22, de wind is zwak van kracht en begint in het noorden maar eindigt in het oosten/zuidoosten. Er is veel ruimte voor de zon maar er is toch ook nog wel wat bewolking aanwezig waaruit lokaal mogelijk een drupje regen kan gaan vallen.

Donderdag is er meer bewolking is het met 22 tot 23 graden lekker warm maar is er ook meer bewolking waaruit soms een bui kan gaan vallen.

Dit geldt ook voor de vrijdag, veel bewolking, soms wat zon en vooral tegen de avond een toenemende kans op een bui.

Voor zaterdag ziet het er allemaal wat minder vriendelijker uit, de wind draait naar het zuiden/zuidwesten en dat zorgt voor aanvoer van flink onstabiele lucht, de middagtemperatuur loopt op naar 22 á 23 graden maar in de middag kunnen zich al onweersbuien gaan ontwikkelen. Of deze onweersbuien ons gaan bereiken is nu nog niet te voorspellen. Tijdens een onweersbui kan het even flink plenzen.

Zondag is het dan weer zonnig met wat bewolking en overdag loopt de temperatuur op naar 21 á 22 graden bij een meest matige west/zuidwestelijke wind.

[signoff]

Reageren via facebook