20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:35
Medemblik Actueel.

Foto: Politie

Boetes voor varen zonder vaarbewijs tijdens controle op het water

MEDEMBLIK – De politie heeft zaterdagmiddag een grootscheepse controle gehouden op het IJsselmeer. Het weer zat helaas niet mee voor de agenten, veel watersporters bleven aan de kant.

Maar die zich wel op het woelige water waagden kregen met de politie te maken. In totaal werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor het varen zonder vaarbewijs en het niet voeren van een registratienummer.

Maar ook werden twee boten aangemeld bij de belastingdienst in het kader van ondermijning. Deze gaat de ondermijning verder onderzoeken.

Ondermijning wordt hard aangepakt

Ondermijning is een veelomvattend begrip van allerlei vormen van criminaliteit die de grens tussen de bovenwereld, waaronder het openbaar bestuur, en de onderwereld vervagen. Met ondermijning van het openbaar bestuur wordt bedoeld dat criminelen of criminele organisaties zich mengen met het openbaar bestuur en daarmee besluitvorming beïnvloeden.

Onder ondermijning wordt ook criminaliteit verstaan die gebruik maakt van de overheid of het bevoegd gezag. Bijvoorbeeld criminelen die een vergunning of subsidie aanvragen voor een op het eerste gezicht normale activiteit maar die uiteindelijk bedoeld is om bijvoorbeeld geld wit te wassen. Ongewild faciliteert het bevoegd gezag met het afgeven van zo’n vergunning of subsidie de criminaliteit.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook