16.2 C
Medemblik
10 juli 2020 01:27
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: zonnig en zomers warm

MEDEMBLIK – Factor 50 bij de hand, liters water koud in de koelkast, we krijgen een hittegolf, althans daar gaat het wel op lijken. Vandaag loopt de temperatuur al snel op richting de 25 á 26 graden en lokaal kan het zelfs 27 graden gaan worden. Het is vrijwel onbewolkt en de oostelijke wind voert warmte vanuit de tropen met zich mee.

Vanaf maandag gaat de temperatuur de 30 graden grens doorbreken en stopt pas als er 31 graden op de meter staat, het is vrijwel onbewolkt en er staat een overwegend matige wind uit het oosten/zuidoosten. Dinsdag gaat de temperatuur nog een graadje verder omhoog richting de 32 mogelijk 33 graden bij nog steeds een wind die waait uit het zuidoosten/oosten.

Woensdag draait de wind wat meer richting het noordoosten en dat zorgt ervoor dat dan de temperatuurmeter blijft steken bij 27 graden, nog steeds ruim boven normaal voor deze tijd van het jaar. Daarna is het vrij onzeker, de ene berekening gaat uit van wederom tropische temperaturen waarbij het vrijdag sidderend heet kan worden met ook bij ons temperaturen van 35 graden en mogelijk zelfs nog hoger, maar andere berekeningen laten de temperatuur dalen naar normale temperaturen voor eind juni, zo rond de 23 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?