15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 10:16
Medemblik Actueel.

archief foto

Gert Jan van Diepen, derde op de NK Marathon

WERVERSHOOF – In Staphorst wordt vandaag het KPN NK Marathon verreden met natuurlijk de topper uit Westfriesland. En 1 van deze toppers komt uit Wervershoof en heet Gert Jan van Diepen die bij de Jongens Junioren A 1 van de kanshebbers was voor deze titel.

In een zware wedstrijd, er stond op 1 stuk van het parkoers een forse tegenwind waardoor het peloton al in het begin flink uitwaaiende. De voor eigen publiek rijdende Christian Haasjes legde het peloton een straf tempo op, hij wilde zich voor eigen publiek even flink laten zien, waardoor er grote gaten vielen in het peloton. Remo Slotegraaf en Gert Jan van Diepen wisten Haasjes goed te volgen.

Remo Slotegraaf vond het een paar ronden voor het einde genoeg en demarreerde uit het kopgroepje weg en kwam op een kleine 5 seconden voorsprong als de nieuwe Nederlands kampioen over de finish voor Christian Haasjes die nipt voor Gert Jan van Diepen de tweede plaats wist te veroveren.

Ivo de La Porte uit Oostwoud kwam als de nr. 8 over de finish

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?