Medemblik Actueel.

Online ondernemen in Medemblik

MEDEMBLIK – SEO staat voor Search Engine Optimization. In Nederlands betekent dat niets meer dan zoekmachine optimalisatie. Het zo optimaal inrichten van je website en webpagina’s voor de verschillende zoekmachines. Een SEO specialist is dus iemand die verstand heeft van de techniek van je website, deze goed kan analyseren en verbeteren, maar ook weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw website.

Hoe word je een SEO specialist in de regio Medemblik?

Er zijn nog geen hele specifieke opleiding via scholen beschikbaar om SEO specialist te worden. Wel zijn er veel bedrijven die cursussen aanbieden op dit vakgebied. Gelukkig is er ook enorm veel informatie online beschikbaar om veel zelf te leren op dit gebied. Het is echt niet moeilijk, maar je moet er wel geduld voor hebben en er tijd in steken. Omdat elke website anders is en op andere zoekwoorden gevonden wilt worden, moet je de beschikbare informatie op een goede manier kunnen lezen. Verbeteringen aanbrengen in de strategie en dit blijven monitoren. Als je dat leuk vindt ligt de weg voor je open om een SEO specialist te worden. Ook via bijvoorbeeld YouTube kan je tegenwoordig heel veel informatie vinden over dit onderwerp. Omdat het vak een aantal onderdelen bevat, is het de verwachting dat in de toekomst ook op scholen dit vak als opleiding wordt aangeboden. Helaas is dat op dit moment nog niet het geval.

Wat doet een SEO specialist allemaal?

Heel simpel uitgelegd kan je zeggen dat een SEO specialist zorgt voor het verbeteren van de resultaten in de zoekmachines. Daar vallen een aantal taken onder, bijvoorbeeld het maken van hele goede content en het uitwisselen van links met andere website. Linkbuilding noemen we dat. Ook het analyseren van de beschikbare dat is een onderdeel van het werk van een SEO specialist. Via bijvoorbeeld Google Analytics is er heel veel informatie beschikbaar over het gedrag van de bezoekers van een website. Deze informatie kan heel waardevol zijn om verbeteringen aan te brengen aan een website. Dat kan een belangrijk onderdeel zijn van het werk van een SEO specialist. Het schrijven van teksten kan soms ook een onderdeel zijn van het werk. Afhankelijk van wat er nodig is, kan je dus eigenlijk zeggen dat je alles doet om te zorgen dat de website beter gevonden gaat worden in de zoekresultaten.

Waarom is een SEO specialist nodig?

Omdat eigenlijk iedere website heel goed gevonden wilt worden in de zoekmachines, is het belangrijk dat je beter bent dan de concurrentie. Een SEO specialist is goed in het analyseren van je website en kan vaak heel snel zien waar de verbeterpunten liggen voor jouw website. Hoe sneller je hiermee aan de slag kan, hoe eerder je resultaten hiervan gaat zien. Als je niet goed weet waar de verbeterpunten zitten, kan het soms zoeken zijn naar een speld in een hooiberg om te kijken waar je aan moet werken. Een SEO specialist kan dit heel snel voor je uitzoeken. Indien gewenst kan je SEO specialist dit ook verbeteren, maar er zijn ook veel dingen die je zelf kan oppakken na aanleiding van het advies van je SEO specialist. SEO uitbesteden is ook een mogelijkheid om over na te denken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook