Medemblikker Stefan Stapel rent A.S. zondag 26 mei voor zijn zieke nichtje for KIKA.

MEDEMBLIK – Stefan Stapel (34) uit Medemblik overwon 6 jaar geleden zelf de strijd tegen lymfeklierkanker (ziekte van Hodgkin). “Je wereld stort in op het moment dat je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en de behandelingen zijn zwaar,” vertelt Stefan wanneer hij terugblikt op deze moeilijke periode. “Ik heb ontzettend veel mazzel gehad en ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rotziekte heb mogen overleven.”

Het nichtje van zijn vriendin Stephanie Burrie, Angie (5 jaar) vecht momenteel tegen Leukemie (ALL). Ondanks de zware behandelingen blijft ze vrolijk en ondernemend en, niet onbelangrijk, ze doet dit met de nodige dosis humor. Vlinder (7 jaar) is Angie haar zus. Voor haar is het ook best lastig allemaal, maar samen zijn ze wel een topteam: Team Angie & Vlinder! Aan dit team hebben zich inmiddels zo’n 30 runners verbonden, die op 26 mei a.s. de Kika Run in Almere gaan doen om sponsorgeld bij elkaar te halen voor Kika. Stefan is een van de enthousiaste deelnemers!

In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent. Dit betekent echter dat één op de vier kinderen de ziekte niet overleeft!

Run for KiKa heeft een doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. Om dit te bereiken is er nog veel kostbaar onderzoek nodig. Stefan wil hieraan zijn bijdrage leveren en is dan ook flink gaan trainen om, samen met dertig anderen, Team Angie & Vlinder te versterken tijdens de Run for Kika op 26 mei a.s. in Almere. Uw bijdrage is onmisbaar! Alle sponsors die €27,50 of meer sponsoren maken automatisch kans op alle leuke prijzen in de Run for KiKa Loterij! Wilt u Stefan sponsoren? Ga dan naar de link: https://www.runforkika.nl/stefan-stapel-team-angie-en-vlinder

Het hele verhaal van Angie is te lezen op: https://www.kika.nl/persoonlijke-verhalen/het-verhaal-van-angie

[signoff]

Reageren via facebook