De zomervakantie nadert en dus tijd om de auto weer in tiptop conditie te krijgen

MEDEMBLIK – Nog een paar weken en dan is het weer zover, dan gaan grote groepen mensen weer met volgepakte auto, vaak ook nog een caravan daarachter, op weg naar de vakantiebestemming in binnen – of buitenland.

Helaas gebeurt het nog maar al te vaak dat onderweg de vakantiegangers autopech krijgen, vaak door achterstallig onderhoud. Maar ook tijdens de altijd gehouden controles bij de diverse grensovergangen vallen veel auto’s door de mand en mogen pas verder rijden als er eerst de door de politie vereiste reparaties worden verricht.

Om toch goed en veilig op vakantie te kunnen gaan ging onze verslaggever naar Hem, naar Auto Europa-Italië en sprak daar met werkplaatschef Henk Rustenburg over wat nu de belangrijkste onderdelen aan de auto zijn die voor je op vakantie gaat moet laten checken.

Maar met de zomercheck voor je auto ben je er nog niet, zo heeft elk land zijn eigen typische eisen waaraan je moet voldoen voor je het land binnenrijdt. In Frankrijk ben je verplicht een alcoholtester te hebben, in Spanje moet je weer een reservewiel bij je hebben, enz enz enz..  Op de site van de ANWB kun je hier alles over vinden.

[signoff]