Wellus Nietus over 5 lantaarnpalen in Twisk

TWISK – De gemeente Medemblik heeft in Twisk lantaarnpalen vervangen voor nostaligsche modellen die voorzien zijn van LED-verlichting om zo de duurzaamheidsslag in Twisk te kunnen maken. Maar niet alle lantaarnpalen zijn vervangen, het stukje Dorpsweg tussen huisnummer 27 t/m Dorpsweg 40 staan ook lantaarnpalen maar deze worden niet vervangen. Medemblik wijst naar het Hoogheemraadschap, het is hun grondgebied en het Hoogheemraadschap zegt dat zij de lantaarnpalen niet gaan vervangen omdat ze nog niet oud genoeg zijn.

Ondertussen zegt Medemblik dat zij niet gaat betalen voor deze lantaarnpalen, ‘ze staan niet op gemeentelijke grond.’ Maar de bewoners vragen zich nu af op welke grond de huizen waarin zij wonen, de lantaarnpalen staan recht tegenover hun woningen, nu staan. De Dorpsweg , de hele Dorpsweg , wordt toegedicht aan de gemeente Medemblik zeggen de omwonenden die zich ook afvragen of het beschermd dorpsgezicht enkel voor een deel van Twisk geldt en niet voor de bewoners van deze woningen.

Zo kochten de bewoners van van huis nr. 40 kochten enkele jaren geleden een stukje grond van de gemeente Medemblik waar ook een lantaarnpaal op staat en nu beweert de gemeente Medemblik dat het ineens grond van het Hoogheemraadschap is volgens de bewoners.

De bewoners van dit stukje Dorpsweg vragen de gemeente alsnog om de 5 resterende lantaarnpalen te vervangen voor de nostaligsche met led-verlichting.

[signoff]