Medemblik Actueel.

Algemeen

Niet Bleke Bep, Schele Nel maar Hazy Gees, Medemblik heeft er een zomers biertje bij

MEDEMBLIK – Een paar maanden geleden besloot brouwer Jelle Aaij van de Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik dat het tijd werd voor een nieuw zomers biertje. Samen met zijn ploeg is hij aan het experimenteren gegaan en vanaf vandaag kan men het resultaat proeven.

De Hazy Gees is volgens Lars Kuipers een biertje met een zomerse en fruitige citrussmaak met maar 3.5% alcohol. Omdat het biertje wat kouder moet worden gedronken is het volgens Kuipers expres wat lager in alcoholpromilage gehouden.

Dat het biertje zich prima laat smaken blijkt wel uit de woorden van wethouder Dirk Kuipers die wel eens wilde proeven of het een lekker biertje is. ‘Heerlijk biertje,’ zegt Dirk Kuipers over het biertje.

Het biertje is niet in de supermarkt te verkrijgen, wel op tap in de Stadsbrouwerij aan het Gedempte Achterom en bij de lokale horeca. Vanaf maandag is hij ook in fles te kregen, en is dan biertje nummer 9 die door Stadsbrouwerij Radboud wordt gebrouwen in de twee jaar dat het nu open is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook