Examenblog- deel 1, biologie…

MEDEMBLIK – Hoi ik ben Larissa Kip uit Medemblik. Voor Medemblik Actueel ben ik gevraagd om een blog bij te houden over mijn examenperiode. 

Ik doe dit jaar eindexamen op het niveau VMBO TL. Volgend jaar ga ik naar het Horizon College in Alkmaar om de opleiding Juridisch administratief Medewerkster te volgen. Welke richting ik daarna wil gaan doen, dat zie ik over een jaartje of 3 als de opleiding afgelopen is.

Ik ben in de meivakantie begonnen met leren. Het advies was ongeveer 4 uur leren per dag. Dagelijks heb ik een of twee vakken geleerd. Alles door lezen, aantekeningen en oefenexamens maken. Tijdens het leren heb ik wel soms een pauze tussendoor gehad.

Ik heb 7 vakken. Dit is in mijn voordeel omdat ik dan als ik zak evt. een extra vak mag laten vallen.  Mijn vakken zijn in volgorde van mijn examens: Biologie (7), Nederlands (7), Duits (6), Economie (6), Aardrijkskunde (6), Wiskunde (6) en Engels(7).

Gister had ik mijn eerste examen dat was biologie. Ik was niet zenuwachtig. Voor dit vak had ik veel geoefend en in de ochtend nog een samenvattingsboekje door gelezen.   Voor het examen hadden we 2 uur. Na 70 minuten had ik van de 55 vragen er al ruim 35 gemaakt.  Ik heb voor mezelf besloten dat mocht ik een antwoord niet weten, dan vul ik even goed iets in.  Want niets invullen is evengoed fout. En als ik iets invul en het is een beetje goed heb ik toch een half puntje.  Nadat ik alle vragen gemaakt had, ben ik alle vragen nogmaals nagaan kijken en gekeken of mijn antwoorden wel goed geformuleerd waren.

Ongeveer 2 uur na de examens komen alle antwoorden online te staan. Meerdere klasgenoten hebben dit doorgekeken en hun punten uitgerekend om te kijken of zij hun examen goed gemaakt hadden.  Ik ga dit niet doen omdat als ik denk dat het slecht gemaakt is het mij demotiveert voor de andere examens en zo misschien zak.  Ik kan het toch niet veranderen.

Vanmiddag om 13.30 begint mijn volgende examen. Nederlands. Nu hier nog even op voorbereiden.

Tot de volgende blog.

Groetjes Larissa.

[signoff]

Reageren via facebook