opperdoes jo9-1

Zwaarbevochten overwinning Opperdoes 9-1 tegen West Frisia

OPPERDOES – De jongens hadden er zin in en begonnen fel op de Opperdoezer weide.  Het streven was om de tegenstander helemaal gek te tikken met het welbekende tiki taka spel.  Helaas zat dat er vandaag niet in omdat de tegenstander best wel wat tegenstand bood. 

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

We begonnen het duel met een plan A, namelijk Koen de L als spelverdeler met David en Koen W als afmakers. Normaliter ging dat dit seizoen voortreffelijk, maar vandaag zat het er helaas niet in. Opperdoes schakelde naar een plan B, met Rens en Koen W in de spits, Koen de L als spelverdeler en Joris, David & Tim P als het verdedigende trio.

Dit verliep soepeltjes, dit bleek ook wel uit het feit dat Koen de L de 1-0 tegen de touwen werkte na een mooie aanval via Joris.  Opperdoes stond op en lieten even zien hoe je een wedstrijd kan controleren.  West Frisia kwam er bijna niet meer doorheen en op de momenten dat ze er doorheen kwamen was Hessel ontzettend scherp en hield de bal uit het doel.

Uiteindelijk kwam de bal via een intrap van Koen W bij Rens terecht en die dacht gewoon, laat ik de bal eens een stift geven. Zo gedacht is zo gedaan, 2-0. Hierna werd er lekker gespeeld van beide kanten en de jongens speelden goed samen, dit resulteerde in een ruststand van 2-0.

Tijd voor de rust, een teamtalk en kijken wat er beter kan.

Nadat de jongens het een en ander hadden besproken, gingen we weer terug het veld op. We hadden wel een keeperswissel, namelijk Koen de L ging op het doel en Hessel ging het veld in. Opperdoes was scherp en ging zeer fel van start, de 3-0 viel ook op het moment dat iedereen nog in de kantine zat.

Joris was de doelpuntenmaker en het doelpunt kwam tot stand na een mooie aanval via de flank van David. VVO bleef ook maar druk zetten, Hessel was een paar keer dichtbij maar stuitte steeds op de keeper van West Frisia.  De jongens controleerden het spel en het was echt afwachten tot de 4e goal kwam.

Koen W had een mooie solo vanaf de zijlijn en schoot de bal hierna ook onberispelijk binnen, het was 4-0. De jongens zakten wat terug en liet West Frisia het spel maken, de controle glipte hierdoor wel uit de handen van VVO, maar Koen de L keepte goed.

Ondanks dat West Frisia het bleef proberen, bleef de stand steken op 4-0. Hierna werden er weer pingels genomen, hierbij stond Joris op het doel. De pingels waren dit keer wel van hogere kwaliteit dan dat ze vorige week waren en de roodgelen uit Opperdoes verlieten het strijdtoneel met een 5-4 overwinning bij de pingels (en 4-0 in de reguliere wedstrijd).

Komende weken hebben we geen voetbal, dit vanwege Pasen & Koningsdag. Geniet er lekker van! De eerstvolgende wedstrijd is op Zaterdag 4 mei 2019 om 09.00 uur tegen Westfriezen 9-5.  De locatie van het volgende voetbalgevecht is in… Opperdoes.

[signoff]

Reageren via facebook