22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 07:50
Medemblik Actueel.

Foto: Landgoed Hoenderdaell

Baby-kameeltjes in de maak op Hoenderdaell

ANNA PAULOWNA – Kameel Fajah van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna is gisteren ‘op date’ geweest met kameel Elvis van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn. Klinkt romantisch, maar dat viel toch een beetje tegen: het idee achter de date was om Fajah drachtig maken, meldt NH Nieuws

“Vorig jaar hebben we ook een jong gehad, maar dat was een hengst en die kon niet blijven”, vertelt verzorgster Dafne Pels aan NH Nieuws. “We hopen dat Fajah drachtig kan worden en dat het deze keer een meisje wordt. Hengsten zijn een stuk heftiger dan vrouwtjes en daar hebben we geen ruimte voor.”

Landgoed Hoenderdaell heeft twee vrouwelijke kamelen. De keuze viel op Fajah, omdat het andere vrouwtje al te oud is om nog een jong te krijgen. Fajah is gisterochtend met een trailer naar Tuitjenhorn gebracht voor de ontmoeting. “Elvis was gelijk heel enthousiast. Hij rook Fajah al terwijl ze nog in de trailer stond. Hij begon gelijk te schuimbekken en binnen een uur was het gebeurd.”

‘Mooi jong’
Een tweede date zit er ook zeker in. “Fajah blijft nog een week bij Blanckendaell. Hopelijk zijn er deze week nog een aantal dekkingen”, aldus Pels. Als alles goed gaat, zet Fajah volgende zomer een mooi jong op de wereld.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?