Medemblik Actueel.

Nu nog kantoorpand, straks grotendeels appartementen voor arbeidsmigranten.
Bedrijven

Ondernemers WFO-terrein tegen komst woonruimte 112 arbeidsmigranten

ZWAAGDIJK – De ondernemers van het bedrijventerrein WFO, het Parkmanagement Medemblik zijn tegen de komst van 112 arbeidsmigranten in het pand aan de Graanmarkt 3 in Zwaagdijk. De beide partijen maken zich ernstige zorgen over dit plan en de gekozen weg om dit te realiseren.

Taakstelling gehaald

De gemeente Medemblik moet in totaal 1.000 slaapplaatsen realiseren voor opvang van arbeidsmigranten in de gemeente Medemblik, van de 1000 slaapplaatsen zijn er al 995 gerealiseerd waardoor er nog maar 5 hoeven te worden gerealiseerd. In het principeverzoek spreekt men over 112 slaapplaatsen die volgens de beide partijen enkel gaat zorgen voor grootschalig overlast op het gebied van parkeren, verkeersveiligheid, controle en handhaving.

De beide partijen zijn ook bang dat het toestaan van arbeidsmigranten in leegstaande (kantoor)gebouwen lucratief is en een president zal creëeren voor meer van dit soort aanvragen terwijl er nog geen enkele duidelijkheid is over hoe met dit soort verzoeken moet worden omgegaan.

Hoge verkeersintensiteit

Bedrijventerreinen worden ingericht om bedrijven te huisvesten en niet op het huisvesten van mensen schrijven de bedrijven in een brief aan de gemeente Medemblik. ,,Ook migranten hebben recht op verkeersveiligheid en daar maken wij ons ernstig zorgen over. Op het WFO-terrein is de verkeersintensiteit hoog, zeker met vrachtwagens en de bewegwijzering is zeker voor migranten niet leesbaar, is er geen fietsroute en ook geen troittoirs,” zegt Pieter Veeter, directeur Parkmanagement Medemblik.

Parkeeroverlast door te weinig parkeerplekken

Stellende dat vrijwel elke arbeidsmigrant ook in het bezit is van een auto is vanzelfsprekend de parkeernorm van 0.5 te laag, het kavel is te klein om al deze auto’s te herbergen en zal in de directe omgeving van de Graanmarkt 3 voor parkeeroverlast gaan zorgen. De beide partijen zien als enige oplossing fors minder bedden in het gebouw.

Bedrijventerrein is geen handhaver

Pieter Veeter laat weten dat het bedrijventerrein zich niet in de rol als handhaver wil geduwd zien worden, ,,dit is niet wenselijk, er moeten duidelijke afspraken aan de voorkant, één aanspreekpunt, één beleid vooraf om zo duidelijk te krijgen hoe om te gaan met overlast en handhaving om zo problemen in de toekomst te voorkomen,” zegt Veeter.

Het liefst ziet Bedrijvenpark WFO en Parkmanagement Medemblik dat de 5 nog te realiseren slaapplaatsen op eigen terrein bij de werkgever gerealiseerd gaan worden. ,,Het gaat tenslotte om nog maar 5 bedden,” zegt Pieter Veeter.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook