Weinig succes Westfriese schaatsers in Luleå Zweden

MEDEMBLIK – De boog kan niet altijd gespannen staan, dat ondervond ook Irene Schouten afgelopen zaterdag tijdens haar marathon op het slechte ijs van het Zweedse Luleå, met een sierlijke val ging zij onderuit in de finale en zag Lisa van der Geest als eerste over de finish gaan voor Schouten haar teamgenote Carien Kleibeuker en Pien Keulstra. 

Irene zelf zag zich terug op plaats 6, nog knap na haar valpartij. Beau Wagemaker uit Hoogkarspel kwam als de nr. 13 over de streep, Janet Beers uit Hoogkarspel als 23e.

In het voorlopige tussenkassement staat Carla ketellapper-Zielman met 92,1 punt eerste voor Manon Kamminga met 70,1 punten en de revalatie van dit seizoen Beau Wagemaker die door een blessure lang was uitgeschakeld, met 61 punten.  Irene Schouten, die niet alle wedstrijden heeft gereden staat op plek 12 met 40.1 punten, nichtje Kelly Schouten op plek 17 met 30 punten

Ook Westfriese mannen kunnen geen vuist maken

Daar waar gerekend was op Simon Schouten als 1 van de grote kanshebbers voor de zeges zijn het vooral de anderen die de prijzen pakken. Simon Schouten kwam deze keer als beste Westfries over de streep op plaats 7. Winnaar van de 5 KPN GP werd Sjoerd den Hertog voor Robert Post en Mark Bruggink

De overige Westfriese schaatsers eindigden op plaats 18, Bart Mol, plaats 28, Jesse Vriend. Sjaak Schipper die eerder nog een prachtige vierde plek pakte stapte na 9 ronden van het iijs.

Reageren via facebook