Nederland doneert gul aan overvallen opa en oma

WINKEL – Een crowdfund-actie gestart door Elvira Mels, kleindochter van het hoogbejaarde echtpaar Albert en Hulke in Winkel die afgelopen week op een wel heel erg brutale wijze door vermoedelijk een drietal Oost-europeanen werden overvallen en van al hun spaargeld, 16.000 euro, en 10.000 euro aan sieraden werden bestolen is een daverend succes geworden. 

Nadat nieuwspartner NH Nieuws over de crowdfundings-actie schreef werd deze al snel opgepikt door de nieuwsblog GeenStijl die haar reaguurders opriep om vooral gul te doneren aan deze ‘oudjes’.

“Dat krijgen we nooit meer bij elkaar”, snottert Hieke. Nou. Dat zullen we nog wel eens zien, toch? Dit weekend komt uw salaris en de zon schijnt dus de verwarming kan een graadje lager. Help Albert en Hieke. Drop een donatie in hun spaarbakje. De eerste 100 van GeenStijl zitten d’r al in. Want in dit land, zorgen we een beetje voor elkaar, scheef GeenStijl in de oproep.

En dat die oproep geen loze oproep bleek te zijn blijkt nu wel, een dag later staat er een bedrag van ruim 22.600 euro te wachten op de Albert en Hylke.  Ondertussen weet kleindochter Elvira(33) niet wat haar overkomt, “Bizar. Geen woorden voor. Surrealistisch. Roze wolk. Ik kan het niet geloven. Sprakeloos.” NH Nieuws die afgelopen zaterdag de hele dag contact bleef houden met Elvira kreeg als reactie toen de teller de rond 13.00 uur de 10.000 euro passeerde “…” , doodse stilte van een verbouwereerde Elvira, “Tien-dui-zend-euro…” Ze spreekt het nog een keer uit, om zeker te weten dat ze het goed heeft. “Tien-dui-zend-euro…”

Ondertussen blijft Nederland doneren en loopt de teller op richting de 23.000 euro. Heeft u ook al gedondeerd ?

[signoff]

Reageren via facebook