Ensemble de Nootzaak in het Groene Kerkje

LAMBERTSCHAAG – Noten (muzieknoten, wel te verstaan) vormen de ‘zaak’ die de vijf net afgestudeerde musici van Ensemble de Nootzaak bij elkaar bracht. Het in 2014 opgerichte ensemble is in de basis een blaaskwintet.

In deze bezetting, maar ook in duo-, trio- en kwartetvorm en aangevuld met piano als sextet maakt het ensemble een gevarieerd repertoire toegankelijk voor een breed publiek: werken uit de klassieke tijd, meer hedendaagse composities en ook eigen arrangementen wisselen elkaar tijdens de concerten met een Nootgang af.

Naast hun werkzaamheden als docerende (o.m. in Hengelo) en uitvoerende (orkest-)musici, leggen zij zich met veel plezier toe op het spelen van kamermuziek. Op het programma staat Quintor (N. Rimsky-Korsakov), Trio de la Chambre du Roi, pour trio d’anches (J.B. Lully), Nocturne voor hoorn en piano (R. Strauss), Trio Pathétique, voor piano, klarinet en fagot (M. Glinka), Trio voor piano, hobo en hoorn (C. Reinecke), Kwintet voor piano en blazers in Es (W.A. Mozart).

Ensemble de Nootzaak geeft concerten door het hele land en speelde onder andere op het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook was het Ensemble te horen op Radio 4 bij ‘Opium op 4’.

De musici van het ensemble zijn:

  • Wouter Munsterman, piano
  • Niels Pol, hobo
  • Thijs Zomer, klarinet
  • Henk Veldt, hoorn
  • Suzanne van Berkum, fagot

Ensemble de Nootzaak brengt kamermuziek met een divers karakter. Naast werken voor het volledige kwintet komen kwartetten, trio’s en duo’s aan bod. De gedeelde passie voor kamermuziek en het inspireren van de luisteraar, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond, vormen voor de musici de grote drijfveren voor hun samenspel.

Zondag 10 februari 2019
11.30 uur
Entree: € 13,50
Abonnees: €11,50

[signoff]

Reageren via facebook