19 C
Medemblik
20 september 2020 16:33
Medemblik Actueel.

Omring en de Westfriese Bibliotheken komen met de mobiele DigiLAB

WESTFRIESLAND – Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari komen Omring en de Westfriese Bibliotheken naar de inwoners van West-Friesland met een mobiel DigiLAB. Tijdens dit evenement vragen wij aandacht voor e-health en kunnen bezoekers van het mobiel DigiLAB kennismaken met digitale ondersteuning in de zorg.

Onze activiteit is een onderdeel van de landelijke e-healthweek die plaatsvindt van 21 t/m 26 januari. In één week organiseren zo’n 250 partners meer dan 200 activiteiten door het hele land. Waardoor de toekomst van de zorg een week lang voor iedereen te ervaren is. De e-healthweek is een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, het ministerie van EZK, ZonMw, Zorgverzekeraars Nederland, ICT&health, Zorg van NU en Health Holland. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten in het land op: https://www.ehealthweek.net/

Zien, doen & ervaren in ons mobiele DigiLAB

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis.

Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. In het mobiele DigiLAB kunt u kennismaken met verschillende digitale producten en diensten. Hoe werkt beeldzorg en kan een VR-bril helpen bij pijnbestrijding? Kan een robot helpen bij bewegingsoefeningen en nog veel meer. 

Tourdata

Maak kennis met digitale ondersteuning in de zorg in het mobiele DigiLAB dat in de week van 21 t/m 26 januari op de volgende locaties staat:

  • maandag 21 januari van 13:00 – 17:00 uur, Nieuwstraat in Medemblik;
  • dinsdag 22 januari van 10:00 – 16:00 uur, ’t Wuiver in Spanbroek;
  • woensdag 23 januari van 09:00 – 18:00 uur, Westerstraat in Enkhuizen;
  • donderdag 24 januari van 08:30 – 16:00 uur, Streekhof in Bovenkarspel;
  • vrijdag 25 januari van 09:00 – 15:00 uur, Raadhuisplein in Hoogkarspel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?