Medemblik Actueel.

Rechts op de foto Dirck Scheringa
Bedrijven

Callcenter Convins wil Dirk Scheringa en zijn bedrijf failliet laten verklaren

OPMEER – Alles draait om een rekening van 133.200 euro die nog open staat en die Scheringa en zijn bedrijf NBC weigert te betalen. NBC (Nederlandse BedrijvenCheck) had Convins ingehuurd om mensen te benaderen die door NBC een gezondheidscheck te laten doen.

In de deal tussen NBC en Convins werd afgesproken dat Convins voor elk afspraak die Convins zou gaan maken zij 200 euro kregen, en dat werd een groot succes. In het begin werden er 20 afspraken per week gemaakt maar Scheringa wilde dit verhogen naar 50 afspraken per week.

Nu blijkt dat NBC de rekening niet wil of kan betalen omdat de zorgverzekeraars het niet langer wilden betalen. In november 2018 werd NBC al door Convins gedagvaard en veroordeeld door de rechter om het openstaande bedrag te betalen plus de kosten van de rechtzaak.

Nu NBC en Scheringa niet willen betalen gaat Convins het faillissement van beiden aanvragen maar ook van Scheringa zijn partner, Vlaanderen. Scheringa zelf zegt niets meer met NBC te maken te hebben en in 2017 al zijn aandelen te hebben overdaan aan Voert BV. maar deze transactie is nog niet rond omdat de advocaten van Voert B.V. nog niet hun accoord hebben gegeven en er geen handtekening staat onder de overdrachtspapieren.

De directeur van Convins, Nikos van der Laan, wil als NBC de rekening blijft weigeren te betalen het bedrijf failliet laten verklaren en de beide bestuurders/aandeelhouders aansprakelijk stellen.

Reageer op dit onderwerp

X