Medemblik Actueel.

Foto: Martinuscollege
Regionieuws

Leerlingen Martinuscollege worden wereldburger

GROOTEBROEK – Sinds kort is het Martinuscollege een officiële Global Citizen School en daarmee onderdeel van het Global Citizen Network. De ruim 70 scholen in het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij dit netwerk hebben allemaal tot doel hun leerlingen opleiden tot wereldburger door middel van sterk talenonderwijs en internationaal leren. 

Internationaal georiënteerd

De samenleving en vervolgopleidingen zijn steeds meer internationaal georiënteerd. Leerlingen gaan steeds vaker (tijdelijk) in het buitenland studeren, vervolgopleidingen hebben steeds vaker de voertaal Engels. Het is onze taak als school leerlingen hier goed op voor te bereiden. Op Global Citizen scholen hebben lessen van veel vakken een internationaal en/of intercultureel tintje. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met het Europese online samenwerkingsplatform eTwinning om digitale samenwerkingsprojecten met andere Europese scholen op te zetten. Ook is er extra aandacht voor versterkt talenonderwijs en worden uitwisselingen met scholen in het buitenland ingezet om wereldburgerschap van leerlingen te ontwikkelen.

Internationale activiteiten breder vorm geven

Door het lidmaatschap van dit netwerk kan de school de internationale activiteiten nog makkelijker versterken, verder professionaliseren en breder vorm geven. De school biedt leerlingen al de mogelijkheid deel te nemen aan uitwisselingen en organiseert excursies en werkweken naar het buitenland, neemt deel aan internationale projecten en richt zich op goed talenonderwijs.

Bij veel van de vakken die we geven, proberen wij een internationaal tintje mee te geven. Zo doen havo- en vwo-leerlingen hun mondeling eindexamen Duits in Duitsland, is er samen met scholieren uit Turkije en Bulgarije meegedaan aan een internationaal vakoverstijgend meerjarenproject via Erasmus+ en doet een klas een e-mailproject met een school in Denemarken. Ook ontvangt de school jaarlijks uitwisselingsstudenten vanuit de hele wereld, is er een schoolpartnerschap met scholen uit Spanje, Turkije en Duitsland  en hebben inmiddels 31 medewerkers zich in het buitenland nageschoold. Zo zorgen wij ervoor dat onze leerlingen ook ‘wereldburger’ worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp