Medemblik Actueel.

Algemeen

Midwoud rouwt om dood Patrick(18)

MIDWOUD – De 18-jarige Patrick kwam om het leven nadat de auto die hij bestuurde donderdagavond op de kop belandde in een sloot. Zijn bijrijder kon worden gered. De geliefde Midwoudse barman overleed ’s nachts in het ziekenhuis.

De verslagenheid is voelbaar in heel Midwoud. Veel mensen kenden Patrick. Hij stond achter de bar bij Café De Post, een centrale bar, maar ook een sportkantine en buurtcentrum.

Lees ook: 18-jarige inwoner Midwoud overleden bij zwaar ongeval

Zijn werkgever Danny Molenaar kan het, net als vrienden en dorpsgenoten, niet geloven.  “Hij was een rustige jongen die graag zijn vak wilde uitoefenen. Het was echt een goede jongen en dat hoor ik ook om mij heen. Een hele eerlijke, passievolle jongen die het beste uit zichzelf wilde halen”, zegt Danny tegen NH Nieuws.

Hoe het noodlottige ongeval kon gebeuren is nog niet bekend, maar volgens Molenaar is uit onderzoek gebleken dat er niet te hard gereden werd en er ook geen drank in het spel was. “Eén stuurfoutje en dat wordt zo hard afgestraft dat je geen twee kans krijgt.”

Het café speelt nu een grote rol in het afscheidsproces. Gisteren konden naasten er terecht voor steun. Woensdag is er een condoleance en donderdag wordt de naastgelegen zaal gebruikt voor de afscheidsdienst.

‘Ongeloof’
Op woensdag worden bijna 800 mensen verwacht. Danny beschrijft het gevoel dat leeft in Midwoud: “Voor iedereen voelt het als ongeloof, het kan niet waar zijn. Het is te moeilijk voor iedereen om dit te beseffen.”

De ouders en zus van Patrick waarderen de steun die zij krijgen vanuit de gemeenschap en van de ruimte die het café hen biedt. “In zijn vrije tijd kwam hij ook vijf keer langs en zijn vader en moeder weten dat”, beschrijft cafébaas Danny. “Hij was misschien wel liever hier dan thuis.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook