Medemalaca Vocali, een koor van wereldformaat

MEDEMBLIK – Chris van Saarloos uit Abbekerk bezocht afgelopen zondag het najaarsconcert van Medemalaca Vocali. “Het koor startte dit concert met twee prachtige werken uit de Ceciliamis van Gounod. Een goed ingezongen koor zong het Sanctus spatzuiver en maakte meteen indruk. Daarbij nog een mooie solo in het Benedictus van Jenneke. De toon was gezet.

Het wat minder bekende avondgebed van Gounod werd heel devoot en mooi gezongen. Judy zong O divine Redeemer van Gounod met overtuiging. Een prachtig Cantique Jean Racine werd ook mooi gedragen gezongen, had in de middendelen wel wat meer forte kunnen hebben. En dan het Oratrio de Noël met prachtige begeleiding maakte veel indruk.

De solisten waren wat slecht te zien, misschien was een podium een oplossing geweest. Ze overtuigden echter wel. Het Tollite Hostias was een waardige afsluiting van een prima concert. Een medebezoeker vond toch de koordelen het meest indrukwekkend en dat is een mooi compliment.

Een pluim voor de vereniging die dit optreden verrijkt met professionele krachten. Dat is een groot financieel offer maar het resultaat mag er dan ook zijn.”

Reageren via facebook