Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Evenementen

De Skriemeravond 2018 Wervershoof

WERVERSHOOF – De uitreiking van de eerste Skriemer is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende avond met entertainment, dat is gebaseerd op de artikelen uit het historisch jaarboek. Op 16 november is het cultureel centrum weer tot de laatste stoel bezet. De artikelen in de Skriemer hebben Sjaak Steltenpool, Pé Swart en Gidus van de Swaluw weer genoeg aanleiding gegeven om in 20 sketches de avond vol te krijgen.

Na de inleiding van Pé wordt teruggeblikt naar de laatste Skriemeravond in De Schoof, een mooie compilatie van Willem van Leeuwen. Daarna vertolken Dim en Jill op grootse wijze twee liedjes uit het theaterspektakel ‘De thuishaalders’, die verband houden met het Skriemerverhaal over de thuishaaldertjes. Na dit indrukwekkende optreden wordt het podium volledig in beslag genomen door een oude Raad van elf van de Ratels, die hun lijflied nog één keer ten gehore brengen, waarna nog een paar grappige gebeurtenissen voor hilariteit zorgen. Hans Berkhout brengt een ode aan de EHBO met een sketch van Herman Finkers, later op de avond zet hij zijn succes voort met een liedje over de naturisten van Toon Hermans.

Vanwege zijn grote bijdrage aan het jaarboek én de avond reikt Gerard Bot het eerste exemplaar van de 22e editie van de Skriemer uit aan Rob Bregman. Rob is ruim dertig vrijwilliger geweest bij de Ratels en sinds 17 jaar ook bij de EHBO. Het is 50 jaar geleden dat The Cats op nummer 1 stonden met Lea, door Arnold Muhren geschreven over Lia Vertelman. Annemiek Bot vertelt over een ontmoeting met Muhren en Cees Veerman, nadat zij een bezoek hadden gebracht aan de familie Vertelman. Na de pauze vertelt Pé over zijn schoonvader Sjaak Beerepoot, aan wie in de Skriemer een artikel is gewijd. Een paar mooie anekdotes en een uitleg over het anonieme (geen tikfout) beslissen van de VVD.

Reageren via facebook