11.6 C
Medemblik
21 september 2020 11:27
Medemblik Actueel.

Voorlichtingsavond over MS in het Westfriesgasthuis

HOORN – Op maandag 3 december verzorgt het MS Centrum van het Westfriesgasthuis in samenwerking met de MS Vereniging Nederland (MSVN) een voorlichtingsavond over multiple sclerose (MS). De avond is bedoeld voor MS-patiënten, hun naasten en geïnteresseerden.

Nieuwste inzichten
Tijdens deze avond komen diverse sprekers aan het woord. Neuroloog Hans Schrijver deelt de nieuwste inzichten in MS. Zijn collega-neuroloog Judith Eikelenboom spreekt over het belang van gezonde voeding. Vervolgens vertelt Franka de Groot, logopediste van het revalidatieteam uit het Westfriesgasthuis, over wat logopedie voor patiënten kan betekenen. Tot slot bespreekt MS-verpleegkundige Barbara van Someren het laatste nieuws over MS en is er ruimte voor vragen.

Plaats en tijd

De MS-voorlichtingsavond vindt plaats in het personeelsrestaurant van ons ziekenhuis, Maelsonstraat 3 in Hoorn. Vanaf 18.45 uur bent u welkom, het programma begint om 19.00 uur en eindigt rond 20.45 uur.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn op 3 december? Stuur dan uiterlijk 28 november een e-mail naar patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl of bel naar 0229 257613 en laat weten met hoeveel personen u komt.

MS
MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Hierbij ontstaan er op diverse plaatsen in het centrale zenuwstelsel ontstekingshaarden en later littekenweefsel. Doordat het omhulsel van zenuwvezels bij het ontstekingsproces wordt aangetast gaan deze zenuwvezels minder goed functioneren en kunnen ze zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Afhankelijk van de plaats in het zenuwstelsel waar dat gebeurt, kunnen dan ook heel verschillende klachten ontstaan. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 patiënten met MS.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?