Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – buien, zon, en bewolking..

MEDEMBLIK – De dag start met in de ochtend nog kans op een paar buien maar er zijn ook flinke zonnige perioden. In de loop van d emiddag blijft de kans op een bui nog aanwezig maar de bewolking en zon krijgen de overhand. De middagtemperatuur loopt op naar 10 á 11 graden en de wind is matig, 4Bft, van kracht en waait ui thet westen tot noordwesten, in de nacht naar zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en klaart het op waardoor de temperatuur kan dalen tot een graad of 3.

Zaterdag overdag flinke zonnige perioden, de buien zijn vertrokken naar elders en met 10 graden zitten wij precies op het jaarlijkse gemiddelde voor de tijd van het jaar. Zondag is het met 12 graden iets warmer omdat de zuidoostelijke wind warmere lucht uit het zuiden van Europa aanvoert.

Na het weekend loopt de temperatuur nog een paar graden op, naar een graad of 13 á 14 overdag, ’s nachts ligt de temperatuur rond de 8 graden. De wind blijft uit de zuid/zuidoosthoek waaien en is matig, 4Bft, van kracht.

Regen gaat er niet vallen, de storingen blijven ver bij ons vandaan waardoor de droogte verder zal oplopen en 2018 vrijwel zeker als zeer droog de boeken in gaat.

Reageren via facebook