Meer gemeenten volgen plannen VVD Medemblik met schrappen urgentieregeling statushouders

MEDEMBLIK – Het voorstel van de VVD in Medemblik om de urgentieregeling voor statushouders te schrappen krijgt vanuit heel Nederland goedkeuring. Zo willen Castricum, Beverwijk, Stichtse Vecht en het Westland ook de urgentieregeling voor statushouders gaan schrappen.

Uit een enquête onder 186 gemeenten met een huisvestingverordening blijkt dat 5 gemeenten dit al is doorgevoerd, 26 gemeenten, waaronder Medemblik, dit overweegt te gaan doen, het probleem in 130 gemeenten niet speelt en van 25 gemeenten is geen reactie gekomen. (Bron: Volkskrant/Gemeenten)

[penci_related_posts taxonomies=”undefined” title=”Dossier: Statushouders” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”tag” orderby=”title”]

Dat de nood hoog is blijkt wel in Purmerend waar mensen 10 jaar op een wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en waar statushouders voorrang krijgen bij het vergeven van een sociale huurwoning. Inwoners van Purmerend reageren verbolgen over dit feit; ‘Die mensen hebben toch een dak boven hun hoofd in zo’n AZC?’ was een veel gehoorde reactie.

 

Reageren via facebook