7.3 C
Medemblik
24 november 2020 19:30
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik – Geregeld zonnige momenten

MEDEMBLIK – Het is allemaal weer even wennen, verwend als wij zijn dit jaar met hoge temperaturen. De kledingkast kan op de schop, de zomerkleding mag in de mottenballen het is tijd voor truien en geitenwollensokken.

Vandaag is het een komen en gaan van wolkenvelden waar de zon ook regelmatig even doorheen prikt. De middagtemperatuur loopt op naar 15 graden bij een vrij zwakke wind uit het westen. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 9.

Zondag draait de wind iets meer naar het zuidwesten en neemt toe tot matig 3Bft. De middagtemperatuur is met 16 graden ietsje hoger dan vandaag. Zondagavond kan er uit de bewolking een spatje regen gaan vallen maar veel zal dit niet zijn.

Lees verder na de afbeelding

Maandag is er kans op wat lichte motregen maar ook dan zijn de hoeveelheden maar minimaal te noemen. De wind trekt aan naar 4Bft en draait naar het noorden waardoor het een stuk frisser gaat worden, zo’n graad of 12 in de middag.

Na maandag lijkt dinsdag een vrij onstuimige dag te gaan worden, veel wind uit het westen/noordwesten boven water mogelijk enige tijd hard 7Bft. Na dinsdag blijft het t/m donderdag droog en met een middagtemperatuur van rond de 14 á 15 graden zitten we precies op het jaarlijkse gemiddelde. Na donderdag is het allemaal onzeker aan het worden al zijn de meeste berekeningen het wel met elkaar eens dat we een periode van regen tegemoet kunnen zien.

Reageren via facebook