De Bikkels van Opperdoes JO9-1

Ook FC Medemblik een prooi voor Opperdoes JO9-1

OPPERDOES – Zaterdag was het dan zover, het was tijd voor de derby tussen rood-geel en zwart-wit. De weersgoden waren ons goed gezind en we mochten onder een strakblauwe lucht aantreden op het B veld in Opperdoes.

Een verslag van Bruce Blanchard

We waren mooi op tijd klaar en de jongens wouden heel graag beginnen. Vol met goede moed traden we aan, ongeslagen dus we blaakten van het zelfvertrouwen. Wellicht toch een beetje teveel want de zwartwitten schoten als eerste raak.. 0-1 Het was een domper, het ging niet helemaal volgens plan.

VV Opperdoes rechtte de rug, we gingen er weer even allemaal voor. De bal kwam via meerdere schijven terecht bij Koen W en Koen W is, zoals al het hele seizoen, scherp voor de goal! 1-1. Het bleek het begin te worden van een prachtig voetbalgevecht, waar iedereen er vol voor ging. Helaas was FC Medemblik toch wat scherper voor de goal in de 1e helft en ze schoten nog 2 keer raak, 1-3.

Het werd weer tijd voor VV Opperdoes, Koen de L had de bal, Koen W liep prachtig vrij. De bal werd fenomenaal gegeven door Koen, op Koen en Koen deed boem, 2-3! Doorjagen was het devies, maar de scheidsrechter vond het best en floot voor de rust.

Tijd voor een peptalk, limonade om door te gaan. De 2e helft begon en helaas schoot FC Medemblik als eerste de bal tegen de touwen.. 2-4 Een snelle peptalk en de jongens begrepen het. Opperdoes begon weer als een trein te voetballen, het tikken was begonnen. De bal kwam bij Joris terecht, Joris zag dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond.

Joris stond halverwege het veld, hij zag de ruimte. Een moment van grootse klasse, hij haalt uit en met een geplaatst schot, via de binnenkant paal.. De bal belandde achter de keeper en Opperdoes kwam terug tot 3-4.

De aansluitingstreffer was gemaakt en de jongens hadden de smaak te pakken. Hessel hield Opperdoes in de wedstrijd door een paar geweldige reddingen. Nadat we achterin begonnen met opbouwen, kwam de bal uiteindelijk bij Koen W.

Een moment van klasse, hij begon met een demarage. Koen ‘Boem’ W haalde verwoestend uit en de   gelijkmaker was daar, 4-4. Met nog 5 minuten op de klok en Opperdoes ging er nog 1x voor.De druk was aanwezig, meerdere corners achter elkaar. Alleen de afronding was daar nog niet, dus we gingen door.In de laatste secondes van de wedstrijd kwam de bal bij Joris…Een laatste poging, een laatste schot.Hij haalde geweldig uit en de 5-4 was daar.Gelijk hierna floot de scheidsrechter af en eindigden we het duel, met winst!

Ondanks dat we tot 2x toe op een achterstand kwamen van 2 doelpunten, hebben de jongens echt gevochten en gestreden voor de winst. De jongens verdienen hierom een dikke pluim. Komende week gaan we voor de 2e derby in 2 weken, dit keer uit en voor de beker.

VV Opperdoes is ongeslagen na 6 wedstrijden, zelfs geen pot verloren, wat een weelde! Dit was een geweldige derby, alles zat erin en beide teams hebben gestreden tot de laatste seconde.

Reageren via facebook