Stint-verbod, ouders draaien op voor kosten vervoer

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van het ongeluk in Oss op 20 september hebben politie, Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en ILT de afgelopen dagen als eerste stap een verkennend technisch onderzoek uitgevoerd naar enkele Stints. Deze onderzoeken zijn nog niet afgerond.

De eerste voorlopige resultaten uit het onderzoek geven evenwel aanleiding tot twijfels over de technische constructie van de Stint. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Stint stil valt of juist niet meer remt. Daarnaast is duidelijk geworden dat er zonder toets technische wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de Stint zoals die destijds is toegelaten.

Dit is een ingrijpend besluit met veel praktische gevolgen voor de kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven en andere gebruikers van de Stint zijn geïnformeerd over het besluit. Het informatienummer 1400 is beschikbaar voor alle vragen over de Stint.

Vervoerskosten zijn voor de ouders

De kosten voor het vervoer in de kinderopvang zullen hoe dan ook nu door de ouders moeten worden opgehoest nu de Stint (tijdelijk) is verboden.  De extra kosten die de kinderopvangcentrales en kinderdagverblijven maken in Nederland zullen daarom dan ook gaan worden doorberekend in de kosten voor de ouders, zegt de woordvoerder van de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), waarbij ruim 900 dinderdagverblijven en kinderopvangcentrales zijn aangesloten.

Taxibedrijven springen nu in het gat dat is ontstaan, sommige taxibedrijven hebben zelfs extra taxibusjes moeten inhuren om aan de vraag te kunnen voldoen.

 

Reageren via facebook