14.1 C
Medemblik
23 mei 2020 22:28
Medemblik Actueel.

Rens Grooteman zet Strandvogels in het seizoen 2016-2017 op een 2-0 voorsprong. Strandvogels won het duel met 3-0 en verzekerde zich daarmee van deelname aan de nacompetitie. - Foto Strandvogels
Rens Grooteman zet Strandvogels in het seizoen 2016-2017 op een 2-0 voorsprong. Strandvogels won het duel met 3-0 en verzekerde zich daarmee van deelname aan de nacompetitie. - Foto Strandvogels

Strandvogels trapt seizoen 2018/2019 af tegen HSV Sport 1889

ONDERDIJK – Zondag 23 september gaat dan eindelijk de competitie van start. Net als vorig seizoen werden de eerste drie weekeinden van september benut voor bekervoetbal. Een prima keuze van de voetbalbond overigens, want hiermee wordt voorkomen dat tijdens bekerwedstrijden een groot deel van de selecties nog op vakantie is.

Voor Strandvogels verliep de poulefase van het bekertoernooi succesvol. Van Succes en Wiron werd gewonnen terwijl aartsrivaal VVW op een 1-1 gelijkspel werd gehouden. De eerste tegenstander in de competitie, HSV Sport 1889, is na de groepsfase uitgeschakeld. Na de 5-2 winst op Nieuwe Niedorp volgde een 5-1 nederlaag bij SEW. Door met 3-3 gelijk te spelen in de laatste wedstrijd tegen DWOW eindigde Sport achter die ploeg en SEW als derde in de groep. Wat opvalt is het doelsaldo in deze drie wedstrijden, 9 voor en 10 tegen. Vorig seizoen had HSV Sport na De Valken de minst gepasseerde verdediging.

Maar goed, de strijd om de beker ligt voorlopig weer even stil, vanaf nu gaat het om de competitie. In die competitie streed HSV Sport vorig seizoen lang mee om de titel. Uiteindelijk eindigden de Horinezen als 4e en sneuvelden zij in de nacompetitie. Het zich op de titel vertroebelde toen onder andere door het 1-1 gelijkspel bij Strandvogels. Wat op zich een aardig resultaat was voor HSV Sport, want de ploeg wint op de een of andere manier zelden in Onderdijk. De laatste keer was in het seizoen 2003-2004 toen het 3-5 werd. Daarna won Strandvogels in Onderdijk in competitieverband 5 keer terwijl de wedstrijd 3 keer gelijk eindigde.

Behaalde resultaten in het verleden bieden echter ook in het voetbal geen garantie voor de toekomst. Zondag bent u van harte welkom op het sportcomplex aan de Sportlaan in Onderdijk om te kijken hoe Strandvogels en HSV Sport 1889 aan de nieuwe competitie beginnen.

Reageren via facebook