6.5 C
Medemblik
27 januari 2021 19:52
Medemblik Actueel.

Het beeld familie is door Cobi Dierikx gemaakt. (Foto: aangeleverd)
Het beeld familie is door Cobi Dierikx gemaakt. (Foto: aangeleverd)

Beeldend kunstenaar Cobi Dierikx opent haar beeldentuin voor het publiek

BOBELDIJK – Beeldend kunstenaar Cobi Dierikx (71) wil graag iedereen kennis laten maken met haar prachtige beeldentuin. Ze woont sinds februari in het kleine West-Friese dorpje Bobeldijk in de gemeente Koggenland. Bij haar nieuwe, gezellige woning vond ze de juiste tuin om haar beelden een mooi plekje te geven. Belangstellenden kunnen zaterdag 22 en 29 en zondag 23 en 30 september van 11.00 tot 17.00 uur genieten van haar prachtige kunstwerken.

Haar beelden zijn in het open landschap te bezichtigen, waardoor de kracht van staal zeer goed tot zijn recht komt. Staal geeft een andere blik op de natuur en de natuur een andere blik op staal door middel van de overeenkomst in het kijken. Abstracte vormgeving contrasteert prachtig in een natuurlijke omgeving. “Met mijn beelden onderzoek ik de mogelijkheid deze te integreren op de plek waarin ze geplaatst worden”, zegt Cobi. “De beelden hebben vaak een open structuur, zodat het kunstobject het achterliggende gebied er door heen trekt, waardoor een eenheid met de natuur ontstaat. Licht en schaduw spelen hierbij een belangrijke rol.”

Cobi startte in 2000 met het maken van kunst in de vorm van beelden. “Wat maakt de kunstenaar in mij los? Het laten samen smelten van kunst met de natuur.”

Diversiteit

Beide weekenden is ook werk te zien van brons-kunstenaar Elly de Witte uit Schoorl en Monique van den Boomen uit ‘s-Hertogenbosch, met keramische objecten en diverse andere materialen. Meer informatie over de diverse kunstwerken zijn te vinden www.cobidierikx.nl,www.ellydewitte.nl en www.moniquevandenboomen.nl De Beeldentuin is na 1 oktober te bezoeken na telefonische afspraak 06-23761218 of 0229-841115 en is gevestigd aan Bobeldijk 25 in Bobeldijk. Kom tijdens de open weekenden ook een kijkje nemen. De entree is gratis.

Reageren via facebook